بمناسبت آزادی شش نفر از بیست نفر بهائی زندانی در یمن / و مروری بر رسانه ها،
از تاریخ لغو حکم اعدام یک شهروند بهائی یمنی زندانی توسط مقامات حوثی ها در 25 مارس2020 و دستور آزادی همه زندانیان بهائی یمنی از زندانهای تحت کنترل شیعه ها، تا تاریخ آزادی شش نفر از بیست نفر بهائی زندانی در یمن، در 30 جولای2020.
بمناسبت آزادی شش نفر بهائی از بیست نفر بهائی زندانی در یمن
خوبرویان جفا پیشه وفا نیز کنند
به کسان درد فرستند و دوا نیز کنند
“سعدی”
فتنه کاران زمان دفع بلا نیز کنند
حاجت سوختگان گاه روا نیز کنند
گوش بر نالۀ افتاده زپا نیز کنند
گذری بر سر خاک شهداء نیز کنند
"خوبرویان جفا پیشه وفا نیز کنند"
*
ماه من هستی و گرمی دهِ بزم دگران
شده ام از تو و از چشم سیاهت نگران
بخدا خُرد شدم زیر چنین بار گران
مرحمی نِه تو بر این زخم که بیدادگران
"بکسان درد فرستند و دوا نیز کنند"
*
نیست جز عشق بهاء مونس و همراه مرا
در فراقش نبود نغمه و آواز مرا
یا رب اندر شرر جهل مینداز مرا
گر چه صید گنهم لیک رها ساز مرا
"صید را پای ببندند و رها نیز کنند"
...
تضمین شعر سعدی:
از مجموعه اشعار فخرالدین روحانی
بمناسبت آزادی شش نفر از بیست نفر بهائی زندانی در یمن و مروری بر رسانه ها
از تاریخ لغو حکم اعدام یک شهروند بهائی یمنی زندانی، توسط مقامات حوثی ها، در 25 مارس2020 و دستور آزادی همه زندانیان بهائی یمنی، از زندانهای تحت
کنترل شیعه ها تا تاریخ آزادی شش نفر از بیست نفر بهائی زندانی در یمن، در 30 جولای2020.
--------------------------------------------------------------------------
تارنمای جامعه جهانی بهایی روز ۲۵ مارس / شش فروردین اعلام کرد که حکم اعدام حمیدرضا کمالی سروستانی معروف به حامد بن حیدرا (حامد بن حیدره) لغو شده است.
حامد بن حیدرا، ۵۱ ساله، بهایی و ایرانیتبار است. او در یمن زندگی میکند و در سال ۲۰۱۸ توسط دادگاه حوثیها به اعدام محکوم شد.
به گفته جامعه جهانی بهایی حکم اعدام حامد بن حیدرا را مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی حوثیهای یمن لغو کرده است. المشاط با حضور در رسانه دولتی حوثیها، دستور آزادی همه زندانیان بهایی و همچنین عفو حامد بن حیدرا را صادر کرد.
در روز سوم فروردین/ ۲۲ مارس مشخص شد که دادگاه تجدید نظر حامد بن حیدرا که قرار بود در ماه آوریل ۲۰۲۰ اتفاق بیافتد، زودتر برگزار شده و حکم اعدام او تایید شده است. پس از سه روز این حکم لغو شد.
جامعه جهانی بهائی در بیانیهای ضمن استقبال از خبر عفو حامد بن حیدرا از مقامات حوثی خواسته است که اتهامات مطرحشده علیه بیش از بیست بهایی یمنی را لغو کنند. شیعیان یمن شهروندان بهایی را در سال ۲۰۱۸ دستگیر و دارایی و املاک برخی از آنها را ضبط کردند. در این بیانیه نام شش بهایی دیگر هم آمده که به گفته جامعه جهانی بهاییها با انگیزه مذهبی و بنا به اتهامهای بی اساس دستگیر شدهاند.
گروههای حقوق بشر از لغو حکم اعدام یک زندانی سیاسی بهایی استقبال کردند و گفتند جلسه رسیدگی به این موضوع یک دادگاه نمایشی بوده است.
حقوق بشر
2020-03-26
نوشته نبیل عبدالله التمیمی از عدن
حامد بن حیدره، شهروند یمنی بهایی، در ماه دسامبر ۲۰۱۳ بدون مبنای قانونی دستگیر شد و از آن موقع تاکنون با مسائلی از قبیل عدم رعایت تشریفات قانونی، بدرفتاری و شکنجه روبهرو بوده است. [عکس با کسب اجازه از سرویس خبری جامعه جهانی بهایی]
حوثیهای مورد حمایت ایران (انصارالله) روز چهارشنبه (۲۵ مارس) دستور آزادی همه زندانیان بهایی را دادند و حکم عفو حامد بن حیدره زندانی سیاسی وابسته به آیین بهایی که خود محکوم به مرگ کرده بودند، را صادر نمودند.
تنها چند روز پس از اینکه دادگاه استیناف صنعا که تحت کنترل حوثیها قرار دارد روز یکشنبه از حکم اعدام صادره علیه حیدره در ماه ژانویه ۲۰۱۸ حمایت کرده بود، این حکم عفو نیز صادر شد.
مهدی المشاط، رئیس شورای حوثیها موسوم به شورای سیاسی عالی، در یک سخنرانی تلویزیونی به مناسبت پنجمین سالگرد جنگ کنونی یمن این حکم عفو و آزادی را اعلام کرد.
سازمانهای محلی و بینالمللی، از جمله عفو بینالملل، خواستار لغو حکم اعدام حیدره و آزادی تمامی زندانیان بهایی بازداشتشده به خاطر عقاید مذهبیشان شده بودند.
این اقلیت مذهبی با معضل آزار و اذیت سازمانیافته از سوی حوثیها روبهرو است.
حیدره در ماه دسامبر ۲۰۱۳ به دلایل مذهبی در محل کارش دستگیر شد و مورد شکنجه و بدرفتاری روانی قرار گرفت. دسترسی به درمان پزشکی و ملاقات نزدیکان، از جمله همسر و دخترانش، نیز از او سلب شده بوده است.
عفو بینالملل روز چهارشنبه گفت در سال گذشته، حوثیها بیش از پیش از دادگاه ضدتروریسم برای تلافی اختلافات سیاسی خود استفاده کردهاند.
عفو بینالملل گفت: «حوثیها باید به استفاده از نظام قضایی در سرکوب آزادی بیان، آزادی انجمن و آزادی مذهب از طریق صدور احکام بیرحمانه، از جمله حکم اعدام، در پی برگزاری دادگاههای کاملا غیرعادلانه پایان بدهند».
عفو بینالملل پرونده ۶۶ نفری را که در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به دادگاه تخصصی جنایی واقع در صنعا احضار شده بودند مستندسازی کرده است؛ این دادگاه قبلا به پروندههای مرتبط با تروریسم اختصاص داشت.
این گروه حقوق بشر گفت: «روزنامهنگاران، مدافعان حقوق بشر، مخالفان سیاسی و اعضای اقلیتهای مذهبی از جمله افرادی هستند که از سوی این دادگاه با اتهامات ناروا یا دروغین مورد محاکمه غیرعادلانه قرار گرفتهاند».
استقبال گروههای حقوق بشر از این حکم
جامعه بینالمللی بهایی از اعلام این حکم در روز چهارشنبه استقبال کرد و خواستار اجرای فوری آن شد.
جامعه بینالمللی بهایی گفت: «شش بهایی که قرار است آزاد شوند و چندین سال بدون دلیل و به خاطر عقاید مذهبیشان زندانی شده و با یک سری اتهامات بیاساس روبهرو شده بودند عبارتند از حامد بن حیدره، ولید عایش، اکرم عایش، کیوان قادری، بدیعالله صناعی و وائل العریقی».
جامعه بینالمللی بهایی روز چهارشنبه در بیانیهای گفت: حکم امروز باید منجر به رفع اتهامات سال ۲۰۱۸ علیه یک گروه ۲۰ نفره بهاییان، برگرداندن تمامی اموال و داراییهای بهاییان و شروع کار مؤسسات بهایی شود.
طبق اصول جهانی آزادی مذهب و عقیده، بهاییان نیز مثل تمام دیگر شهروندان یمنی باید از حق آزادی عقیده برخوردار باشند.
طرح یمن برای دفاع از حقوق بهاییان از حکم آزادی و عفو حیدره استقبال و از همه کسانی که در صدور این حکم تأثیرگذار بودند تشکر کرد.
این طرح با انتشار مطلبی در رسانههای اجتماعی گفت: «حیدره پس از بالغ بر شش سال حبس و محاکمه آزاد شد. و اینک در تلاشیم تا اطلاعات بیشتری در مورد تاریخ و ساز و کار آزادی او به دست بیاوریم.»
در این مطلب اینچنین آمده است: «سرشار از امیدیم که این حکم پایان آزار و اذیت این تبعه یمنی باشد».
ابراز تردید فعالان
هدی الصراری، فعال حقوق بشر، گفت این حکم صرف نظر از سازمان صادرکننده آن حکم خوبی است اما به این موضوع نیز اشاره کرد که «این جلسه رسیدگی یک دادگاه نمایشی بود و حکم در اثر فشار رسانهها صادر شد».
عبدالرحمان برمان، وکیل و فعال حقوق بشر، به المشارق گفت حوثیها در تلاشند از این ماجرا منفعت دوجانبه ببرند.
او گفت: «حوثیها پس از دستگیریها، شکنجهها و برگزاری دادگاههای غیرعادلانه و همچنین اخاذی، ابتدا حکم اعدام و سپس حکم عفو صادر کردند».
وی گفت: «هدف از صدور حکم آزادی و عفو در این برهه زمانی، نشان دادن تصویری مثبت از حوثیها برای کسب محبوبیت در جامعه بینالمللی است».
برمان گفت: اما من فکر میکنم اینها همه بیفایده است زیرا دنیا همین الآن هم میداند حوثیها یک گروه مسلحند که همیشه از دادگاهها سوء استفاده کردهاند.
او گفت آنها حتی این دادگاه را نیز پس از انحلال آن از سوی دولت مشروع برپا کردند و برای برگزاری آن بعضی از عناصر خود را به سمت قاضی منسوب کردند.
وی ضمن اشاره به اینکه هدف اصلی حوثیها اخاذی است گفت: «حوثیها میخواهند یک جنجال رسانهای برای این حکم عفو راه بیندازند تا مورد ستایش سازمانهای خارجی قرار بگیرند».
وی افزود: «پس از اینکه حکم اعدام را صادر کردند، انتظار این را داشتم که برای کسب محبوبیت در جامعه بینالمللی یا اخاذی از خانوادههای بازداشتشدگان، حکم عفو را نیز صادر کنند».
او توضیح داد: «آنها با تهدید به اجرای احکام اعدام، به اخاذی از طریق [تلاش برای رقم زدن] مبادله زندانیان نیز فکر کرده بودند».
منیر الماوری، روزنامهنگار، نیز در همین اثنا با انتشار یک مطلب در رسانههای اجتماعی گفت حکم آزادی و عفو حوثیها در نتیجه گوش دادن به توصیهها صادر شده است.
وی گفت: «این آزادی و عفو یک حکم خردمندانه و امیدبخش است. این خردمندی باید ستوده شود زیرا باعث فروکش کردن تحریکها علیه کشورمان شد.»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
كذلك أمر "بالإفراج عن جميع السجناء البهائيين، معلناً "العفو عن المدعو حامد حيدرة في عقوبة الإعدام والإفراج عنه
رئيس المجلس السياسي الأعلى في اليمن يقول إن "معركة استراتيجية كبرى تجري طرفاها تحالف خارجي يريد اليمن تابعاً خاضعاً والطرف الثاني شعب يمني يريد لنفسه أن يكون حراً ومستقلاً".
قال رئيس المجلس السياسي
الأعلى في اليمن مهدي المَشّاط إن يوم 26
من آذار/مارس يمثّل منعطفاً مهماً في تاريخ اليمن دولةً وأرضاً وإنساناً".
وفي كلمة له لفت
المَشّاط إلى وجود معركة استراتيجية كبرى
طرفاها تحالف خارجي يريد اليمن تابعاً خاضعاً والطرف الثاني شعب يمني يريد لنفسه
أن يكون حراً ومستقلاً.
وأضاف " لا نتوقف
اليوم للاحتفال أو الاحتفاء بالحرب، وإنما للاعتزاز بصمود شعبنا وجيشنا ولجاننا
الشعبية".
كما أكد رئيس المجلس
السياسي الأعلى في اليمن أن "الفشل سيبقى يلتهم كل الأهداف والمطامع العدائية
حتى إنهاء كل وجود أجنبي غير مشروع على أرض ومياه اليمن".
كذلك، أوضح أن الصمود حمى الشعب والمجتمع والمؤسسات من
معاناة كانت ستكون أكبر وأخطر مما نعانيه اليوم ، مضيفاً "معاناتنا مع الصمود
والمواجهة لم ولن تكون معاناة عبثية ولن تكون أبدية على الإطلاق".
وتابع المَشّاط قائلاً
"لدينا ذراع عسكرية وأمنية عملاقة تبني الأجهزة والمؤسسات ومصانع الأسلحة
والصواريخ الذكية والطائرات المسيرة".
هذا ودعا في كلمته
لاستقبال العام السادس بمزيد من اليقظة والشعور بالمسؤولية ومواصلة تطوير الخطط
واستكمال بناء القوة العسكرية والأمنية .
وأكد المشاط أنه طوال 5
سنوات لم نقصر في البحث عن فرص السلام وما زلنا حريصين على الحوار للوصول إلى حل
شامل ينهي الحرب.
كما أشار إلى أن اليمن
يسير بخطى حثيثة في طريق إيجاد البدائل ومحاربة الفساد والاهتمام بالزراعة
والصناعة والاكتفاء الذاتي .
كما أعلن "عن انتهاء
المرحلة الأولى من مراحل الوجع الكبير وندعو قيادة التحالف مجددا لوضع مبادرة 21
سبتمبر موضع التنفيذ".
المَشّاط قال "نحتفظ بحقنا بالرد وفق
خيارات المراحل وما نراه مناسباً تجاه أي استمرار للحصار أو القصف الجوي".
كذلك أمر "بالإفراج
عن جميع السجناء البهائيين، معلناً "العفو عن المدعو حامد حيدرة في عقوبة
الإعدام والإفراج عنه".
وأردف المشاط قائلاً
"نوجه بتشكيل لجنة مشتركة للنظر في أوضاع السجناء والعمل على ترتيب خطة
الإفراج عن كافة السجناء غير المحكومين والموقوفين على ذمة قضايا جنائية".
المصدر : الميادين