Friday, June 28, 2024

Nikolay Bogdanov-Belsky's painting "At the School Doors,"



Nikolay Bogdanov-Belsky's painting "At the School Doors," created in 1897, is a poignant portrayal of the educational aspirations and challenges faced by rural children in late 19th-century Russia. The painting, also known as "At the Door of the School," depicts a young boy standing hesitantly at the entrance of a classroom. Dressed in worn clothes and carrying a shoulder bag and a wooden stick, the boy represents the many children from humble backgrounds who yearned for an education.


The boy's posture and expression, although his face is turned away from the viewer, convey a mix of apprehension and hope as he gazes at the diligent students inside the classroom. The detailed background, featuring a school board, a map, and the bowed heads of students, emphasizes the educational setting and the boy's longing to be part of it.


Bogdanov-Belsky's use of light and color, with a palette dominated by yellows and browns, enhances the warmth and realism of the scene. The painting reflects the artist's personal experiences and his empathy for the peasant children, as Bogdanov-Belsky himself once stood at the door of a rural school, dreaming of an education despite his modest origins.


Location of the painting: State Russian Museum, St. Petersburg, Russia.



Monday, June 24, 2024

پرویز یاحقی ، موهبت الهی

 




زندگی نامه استاد پرویز یاحقی

الانوریستد موقی ایرانیزندگی  یاحقنامه استاد پرویز یاحقی

  • انتشار1400/06/26
زندگی نامه استاد پرویز یاحقی

 

استاد پرویز صدیقی پارسی معروف به پرویز یاحقی، از پیشکسوتان ویولون‌ نواز موسیقی سنتی ایران‌زمین، در آخرین روز از تابستان سال ۱۳۱۵ ه.ش. در یکی از محلات قدیمی تهران به‌نام خانقاه و در خانواده‌ای سرشناس و هنرپرور چشم به عالم گشود.

پدر پرویز، از کارمندان عالی رتبه‌ی وزارت امور خارجه‌ی وقت بود و بر خلاف دیگر اعضای خانواده مخالف سرسخت گرایش پسر به موسیقی. او که آینده‌ی درخشان پسرش را در حرفه‌هایی چون پزشکی و مهندسی می‌دید، پرویز را به‌بهانه‌ی ماموریت اداری و با هدف جدا کردنش از فضای موسیقی که به سبب نوازندگی و حمایت و تشویق حسین یاحقی و رفت و آمد زیادشان با اساتیدی چون محجوبی، تهرانی، صبا و عبادی به آن خو گرفته بود، به مدت چهار سال از کشور خارج می‌کند اما چندی بعد، پرویز به دلیل ابتلا به بیماری ناشی از دلتنگی و دوری از خانواده و علایقش، سرانجام در یازده سالگی با پس انداز شخصی اقدام به فرار می‌کند. این حرکت او از یک‌سو و توصیه‌ی پزشکان و فشار مادر پرویز از سوی دگر، در نهایت پدر را وادار می‌کند که به خواسته‌‌ی پسر تن دهد و این‌چنین پرویز بار دیگر به دایی‌اش حسین‌خان یاحقی سپرده می‌شود و برای همیشه تحت تعلیم او قرار می‌گیرد. 

به طور کلی علاقه و نبوغ موسیقیایی استاد پرویز یاحقی ریشه در خانواده‌ی مادری او داشت چنان‌که پدربزرگ مادری‌اش از موسیقیدانان عصر خود به‌شمار می‌رفت؛ خاله‌اش فرخ‌ لقا یاحقی، نوازنده‌ی سنتور، تار، پیانو و کمانچه و دایی‌اش حسین‌خان آهنگساز، سازنده‌ و نوازنده‌ی انواعی از آلات موسیقی زهی نظیر سه‌ تار، کمانچه و ویولون بود. پرویز در دامان مادری کاملا آشنا با ریتم و سبک‌های موسیقی پا به عرصه‌ی وجود گذاشته بود. علاقه‌‌ی ذاتی او به ساز و نواز چنان بود که به گفته‌ی خودش سه‌چهار ساله بود که با ابزار باغبانی پدر ضرب می‌گرفت و آواز زمزمه می‌کرد و بعدها که دستش به ساز رسید ساعاتی طولانی با چنان اشتیاقی به تمرین بی‌وقفه‌ در زیرزمین خانه‌ی پدری مشغول می‌شد که هم خودش را تا سرحد بیماری از خواب و خوراک می‌انداخت و هم صدای وقت و بی‌وقتش همسایگان را! 

 

آموزش تار در وب سایت نت به نت

 

استاد پرویز یاحقی از همان سنین خردسالی در فراگیری الفبای موسیقی تا اتمام دوره‌ی عالی آن همواره از شاگردان ممتاز حسین یاحقی به‌شمار می‌رفت. انتخاب عنوان یاحقی نیز برگرفته از نام او و به‌سبب احترامی بود که او سال‌ها برای حامی دیرینه‌اش قائل بود. اعتماد حسین به برادرزاده به حدی بود که از همان دوران نوجوانی در مواقعی که بیمار بود یا در رادیو مشغول به کار، مسئولیت آموزش شاگردانش را به او وا می‌گذارد. پرویز دوره‌ی تکمیلی آموزش ویولون را زیر نظر استاد صبا، دوست صمیمی و هم‌محفل دایی‌اش گذراند تا با سبک و مکتب او نیز آشنا شود. او نزد صبا ارکستراسیون، ساز شناسی و سایر مسائل کلیدی مرتبط با آهنگسازی و رهبری ارکستر را فراگرف.



آغاز فعالیت حرفه‌ای استاد پرویز یاحقی


طبق روایاتی پرویز یاحقی حرفه‌ی نوازندگی را از سن ۹ سالگی با فعالیت در رادیو آغاز کرد اما بر اساس گفته‌ی خود او آغاز فعالیت رسمی‌اش در رادیو به حوالی سال ۱۳۳۰ برمی‌گردد سالی که پرویزِ پانزده ساله برای نخستین بار قطعه‌ای را  با عنوان "پرویز یاحقی"، و نه صدیقی پارسی، اجرا کرد چون پدرش هرگز مجوز استفاده از عنوان صدیقی پارسی را در این حرفه به او نداد. این فعالیت در سال 1334 همزمان با ورود نصرت‌الله معینیان به رادیو به‌عنوان رئیس سازمان رادیو و اداره انتشارات شکل جدی‌تری به خود گرفت. او اولین آهنگ‌هایش را برای منوچهر همایون، هوشنگ شوکتی و داریوش رفیعی ساخت و اولین تولید ترک موسیقی‌اش را در سال ۱۳۳۶ با آهنگسازی ترانه‌ی «ای امید دل من کجایی» سروده‌ی استاد نواب صفا و خوانندگی غلامحسین بنان برای برنامه‌ی گل‌های ۱۷۲ با ارکستر گلها اجرا کرد و خود نیز به دعوتِ شکوهمند استاد صبا، در لحظه، سر صحنه‌ی اجرا رهبری ارکستر آن را به عهده گرفت. اجراهای متنوعی از او در برنامه‌ی گلها به‌صورت تکنوازی یا مشترک با اساتیدی چون روح‌الله خالقی، جواد معروفی، احمد عبادی، مرتضی محجوبی، لطف‌الله مجد، حسن کسایی و ...  در انواع دستگاه‌های دشتی، همایون، سه‌گاه، شور، بیات اصفهان و بیات ترک و در کنار خوانندگانی چون سیما بینا، ایرج، پوران، مرضیه، الهه، مهستی که خود معرفش بود و حمیرا، همسرش در سال‌های زندگی مشترکشان، به یادگار مانده است. پرویز بجز اجرای رادیویی، آلبوم‌های متعددی نیز منتشر کرد که در اغلب آن‌ها با فضل‌الله توکل، آهنگساز و نوازنده‌ی سنتور، و جلیل شهناز و فرهنگ شریف، نوازندگان تار، همکاری داشته است.

 

آموزش سه تار در وب سایت نت به نت

 

گلپا، از اساتید به‌نام آواز ایرانی، که با ترانه‌ی «مست مستم ساقیا دستم بگیر» اولین تجربه‌‌ی پخش رادیویی آواز خود را با ویولون‌نوازی پرویز یاحقی و نیز چپ‌ کوک‌خوانی شعرِ «بیگانه نواز» از عماد خراسانی را با بداهه‌نوازی او در کارنامه دارد، نبوغ یاحقی را چنین توصیف می‌کند: «پرویز یاحقی گرچه شاگرد حسین خان یاحقی بود، ولی جدا از ردیف‌ها، كه همه‌ی موسیقیدانان باید بلد باشند و می‌دانند، بداهه‌نواز بود. ما داشته‌ایم هنرمندان بزرگی مثل میرزا عبدالله، آقا حسین‌قلی و درویش‌خان را كه ردیف‌دان بوده‌اند و برای تدریس و آموزش بی‌نظیرند اما پرویز یاحقی از هنرمندان بی‌مانند بداهه‌نوازی بود. یعنی فی‌البداهه در استودیو آن‌چه را كه می‌خواست، خلق می‌كرد و به همین سبب مثلاً چندین شور می‌ساخت و می‌زد كه یكی به دیگری شبیه نبود.»

پرویز یاحقی به‌جز فعالیت در عرصه‌ی موسیقی به نویسندگی نیز علاقمند بود و از سال ۱۳۳۴ به‌عنوان مفسر سیاسی با مطبوعات و روزنامه‌های آن زمان همکاری می‌کرد. او در برنامه‌ی رادیویی «در گوشه وکنار شهر» نیز با انوشیروان کیهانی‌زاده، نویسنده‌ی این برنامه، به‌عنوان خبرنگار رادیویی همکاری داشته است. به گفته‌ی کیهانی‌زاده «یاحقی در زبان گفتاری نیز صدایی پر و پیمان داشت و پیروزی این برنامه عمدتا نتیجه‌ی علاقه‌ی مردم به شخص یاحقی و شهرت اجتماعی او بود. صدای یاحقی بسیار جذاب و لحن او چنان گیرا و اندرزهایش صمیمانه بود که بر دل می‌نشست.» 

 

آموزش سنتور در وب سایت نت به نت

 

سال‌های پایانی عمر استاد پرویز یاحقی

پرویز یاحقی در سال‌های پس از انقلاب اسلامی، نتوانست همسو با هم‌قطارانی چون همایون خرم و علی تجویدی خود را با سیستم جدید وفق دهد و عملا به حاشیه رانده شد. او که پیش از انقلاب شاخص‌ترین آثار خود را در رسانه و در همکاری با بانوان خواننده عرضه کرده بود دیگر به معنای حقیقی فرصت ابراز وجود نیافت. هر چند از میان تکنوازی‌های قبل از انقلابِ او برخی مجوز انتشار گرفتند و در سال‌های اولیه‌ی دهه شصت نیز در آواز همایون اجرای درخشانی را در کنار محمدرضا شجریان در یک محفل موسیقی ارائه داد، اما در خصوص تدارک یک استودیوی خانگی و ضبط و نشر آثار ویدیویی در کنار دوستان قدیمی‌اش با شکست روبرو شد و نهایتا دوری از صحنه او را به افسردگی و انزوا کشاند. او که یگانه یار و همدمش موسیقی بود، در سال‌های واپسین زندگی به علت مصدومیت ناشی از حادثه‌ی رانندگی حتی در خلوت خود نیز قادر به نوازندگی به سبک سابق نبود و همین امر لطمه‌ی شدیدی به روحیه‌ی او وارد کرد. سرانجام یاحقی در تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه ۱۳۸۵ بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت. دوستان نزدیکش بدن بی‌جان او را در آپارتمانی واقع در خیابان آفریقای تهران، جایی که محل سکونت او بود، پیدا کردند. او در زمان مرگ ۷۱ سال داشت. آرامگاه ابدی پرویز یاحقی در ردیف شماره‌ی ۱۴۳ی قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا قرار دارد.




Monday, June 10, 2024

متوپرولول یا متورال چیست؟ /دکتر محمد حسین نجفی

 دقت کنید اگر به متوپرولول و یا دیگر بتا بلاکرها حساسیت دارید (آتنولول، کارودیلول، لابتالول، نادولول، نبیولول، پروپرانولول، سوتالول، و غیره) و یا هر یک از بیماری های زیر را دارید نباید از این دارو‌ استفاده کنید:

_ مشکل جدی قلبی مانند بلوک های قلبی، سندرم سینوس بیمار و یا ضربان قلب کند

دکتر محمد حسین نجفی

متورال یک بتا بلاکر است که بر روی قلب و گردش خون (جریان خون از طریق شریان ها و وریدها) تاثیر می گذارد. از متورال برای درمان آنژین صدری (درد قفسه سینه) و  پایین آوردن فشار خون بالا  استفاده می شود.برای پایین آوردن فشار خون چه بخوریم؟ میتوانید از متورال استفاده کنید البته که پزشک باید این دارو را برای شما تجویز کند. همچنین برای درمان یا پیشگیری از حمله ی قلبی نیز کاربرد دارد.

بهترین زمان مصرف قرص متورال

به این خاطر که قرص متورال ضربان قلب را پایین می آورد.و موجب کاهش فشارخون می شود بهتر است که در صبح مصرف شود به  این دلیل که، در شب  ضربان قلب به خودی خواهد کاهش یافت.

برای تکمیل اصلاعات خود ویس زیرا  از دکتر نحفی را گوش دهید.

پخش‌کننده صوت
00:05
01:05

متورال ۵۰

قرص متورال ۵۰ برای کاهش فشار خون بالا و تسکین درد قفسه سینه ناشی از کاهش جریان خون به قلب استفاده می شود. همچنین برای درمان سایر عوارض مرتبط با قلب و عروق خونی نیز مصرف می گردد.

قرص متورال۵۰ برای چیست

نکات لازم قبل از مصرف متورال

دقت کنید اگر به متوپرولول و یا دیگر بتا بلاکرها حساسیت دارید (آتنولول، کارودیلول، لابتالول، نادولول، نبیولول، پروپرانولول، سوتالول، و غیره) و یا هر یک از بیماری های زیر را دارید نباید از این دارو‌ استفاده کنید:

_ مشکل جدی قلبی مانند بلوک های قلبی، سندرم سینوس بیمار و یا ضربان قلب کند

_ مشکلات شدید گردش خون
_ نارسایی شدید قلب (که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشید)
 سابقه ی ضربان قلب آهسته که باعث غش شود.

برای اینکه مطمئن شوید که مصرف متورال برای شما بی خطر است، در صورت داشتن آسم، بیماری های مزمن انسدادی ریه، اختلال در تنفس، دیابت، بیماری کبدی، نارسایی احتقانی قلبی، مشکلات مربوط به گردش خون (مانند سندرم رینود)، بیماری های تیروئیدی و فئوکروموسیتوم (تومور غده آدرنال)حتما به پزشک خود اطلاع دهید. همانگونه که پزشک تجویز کرده است، مصرف نمایید. تمام دستورالعمل های نسخه ی خود را دنبال کنید. ممکن است گاهی اوقات پزشکتان دوز دارو را تغییر دهد تا مطمئن شود که شما بهترین نتایج را دریافت می کنید. هرگز بیشتر یا کمتر از تجویز متخصص قلب و عروق، مصرف نکنید.

قرص متوپرولول۵۰

متوپرولول به عنوان یک قرص در دوزهای استاندارد ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم (میلی گرم) در دسترس است. پزشک ممکن است به تدریج این دوز را افزایش دهد. برای افرادی که قرص های طولانی مدت Toprol XL مصرف می کنند، میزان مصرف اولیه بین ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک بار در روز است.

متوپرولول 50

نصف قرص متورال

این دارو در دوز ۵۰ میلی گرمی در دسترس است و بر اساس شرایط بیمار و توسط پزشک دوز آن تنظیم می شود. مهم ترین عارضه ی دارو کاهش ضربان قلب به زیر ۵۰ است که در این صورت و به خصوص در صورت بروز سرگیجه باید داروی بیماری کاهش پیدا کند. بهتر است در صورت بروز این علایم حتما با پزشک مشورت کنید. هم چنین قطع دارو نباید به صورت ناگهانی صورت بگیرد و باید زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی انجام شود.

در چه صورت نصف متورال تجویز می شود؟

 همچنین در صورت بروز علائم زیر در صورت مصرف دارو، و در صورت تشخیص متخصص نصف متورال تجویز میشود:

عوارض متورال در بارداری

هنوز دقیقا مشخص نیست که متورال می تواند به جنین آسیب برساند یا خیر؟ اما قطعا برخی از عوارض این دارو از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار منتقل می شود. توجه کنید که متوپرولول نباید برای افراد زیر ۱۸ سال تجویز شود.

علائم بیماری قلبی در بارداری

سوالات رایج درباره ی قرص متورال

اگر یک دوز قرص متورال فراموش شود چه اتفاقی می افتد؟

به محض اینکه به یاد آوردید، قرص متورال را مصرف کنید. اما اگر تقریبا موقع نوبت بعدی بود، نوبت قبلی را فراموش کنید. برای جبران دوز فراموش شده هرگز مقدار بیشتری مصرف نکنید.

در صورت مصرف بیش از حد متوپرولول چه کنیم؟

به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانس بروید.

در هنگام مصرف متوپرولول از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

– متورال ممکن است تفکر یا پاسخدهی شما را مختل کند. پس در رانندگی و یا هر کاری که به هوشیاری نیاز دارد، دقت کنید و یا آن را به تعویق بیاندازید.

– الکل می تواند عوارض جانبی خاصی از متوپرولول را افزایش دهد.

عوارض جانبی متوپرولول چیست؟

اگر هر گونه نشانه ای از واکنش آلرژیک به متوپرولول دیدید از جمله: کهیر، اشکال در تنفس، تورم صورت، لبها، زبان یا گلو دیدید، به اورژانس مراجعه کنید. از جمله عوارض متورال می توان موارد زیر را نام برد:

بهترین زمان مصرف قرص متورال

متورال و دوز های مصرفی

مقدار دوز مصرفی متورال برای هر بیماری  به این صورت است.البته که شرح این دوز ها برای اطلاعات بیشتر شماست و بهترین تصمیم را پزشک شما در این رابطه خواهد گرفت.

۱- دوز معمول متوپرولول برای پیشگیری از آنژین صدری در بزرگسالان

* دوز اولیه: ۱۰۰ میلی گرم به صورت خوراکی در ۱ یا ۲ دوز
* دوز نگهدارنده: ۱۰۰ تا ۴۵۰ میلی گرم در روز

۲- دوز معمول متورال برای درمان فشار خون بالا در بزرگسالان

* دوز اولیه: ۱۰۰ میلی گرم به صورت خوراکی در ۱ یا ۲ دوز
* دوز نگهدارنده: ۱۰۰ تا ۴۵۰ میلی گرم در روز

۳- دوز معمول متوپرولول برای سکته قلبی در بزرگسالان

الف- درمان فوری سکته قلبی با متورال

* تزریق داخل وریدی: ۳ تزریق بولوس از ۵ میلی گرم در فواصل ۲ دقیقه
* خوراکی: در بیمارانی که دوز داخل وریدی کامل (۱۵ میلی گرم) را تحمل کرده اند، قرص متوپرولول، ۵۰ میلی گرم هر ۶ ساعت تجویز می شود که باید ۱۵ دقیقه بعد از آخرین تزریق آغاز شود و به مدت ۴۸ ساعت ادامه پیدا کند.
* دوز نگهدارنده: ۱۰۰ میلی گرم خوراکی دو بار در روز.

بیمارانی که به نظر می رسد دوز کامل تزریق را تحمل نکرده اند، باید قرص متوپرولول ۲۵ میلی گرم یا ۵۰ میلی گرم هر ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه پس از آخرین دوز داخل وریدی مصرف کنند.

ب- درمان تاخیری سکته قلبی با متورال

* خوراکی: ۱۰۰ میلی گرم خوراکی دو بار در روز

کدام داروها با متورال تداخل دارند؟

اگر از دارو های زیر استفاده می کنید حتما پزشکتان را مطلع سازید:

قرص متورال برای استرس

تحقیقات نشان می دهد که داروهای بتابلوکر می توانند در تخفیف و کنترل برخی از علائم فیزیکی استرس و اضطراب نقش داشته باشند. اگرچه آنها نمی توانند علل واقعی روانشناختی این بیماری را درمان کنند، اما می توانند در کنترل تعریق، سرگیجه، تپش قلب و لرزش صدا و دست ها – که واکنش های معمول به استرس هستند – مفید باشند. بتا بلوکرها برای کنترل اضطراب اجتماعی و سایر عوامل استرس زای کوتاه مدت نیز کاربرد دارند. 

برای مثال، پزشکتان ممکن است به شما توصیه کند قبل از سخنرانی در جمع، از یک بتا بلوکر برای کاهش اضطراب و ترس از صحنه مصرف نمایید. با این حال، متوپرولول تارتارات (با نام تجاری لوپرسور)، پروپرانولول (با نام تجاری ایندرال)، آتنولول (با نام تجاری تنورمین) و سایر بتا بلوکرها برای درمان طولانی مدت استفاده نمی شوند.لازم بذکر است که بتابلوکر ها زمانی که همراه با درمان هایی از جمله روان درمانی، تغییر سبک زندگی و داروهای دیگر تجویز شوند حداکثر کارایی خود را خواهند داشت.

عوارض قطع مصرف متورال

این دارو دارای هشدار جعبه سیاه (بلک باکس) است. هشدار جعبه سیاه جدی ترین هشداری است که سازمان غذا و داروی آمریکا از طریق آن پزشکان و بیماران را از اثرات جانبی خطرناک داروها آگاه می سازد. مصرف متوپرولول را بصورت ناگهانی قطع نکنید. چرا که ممکن است دچار درد قفسه سینه، افزایش ناگهانی فشار خون یا حتی حمله قلبی شوید. اگر می خواهید مصرف این دارو را متوقف کنید، ابتدا باید با پزشکتان مشورت کنید. دوز مصرفی داروی شما باید تدریجا و زیر نظر پزشک معالجتان کاسته شود.

دکتر محمد حسین نجفی متخصص قلب و عروق و فوق

برای پرسش و پاسخ از دکتر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

۳.۹/۵ - (۲۳۶ امتیاز)
Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
  
[hamyar_qa] [hamyar_related_qa]
  • تصویر کاربرنگار پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 83مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر . برای درمان رایت باندل و لفت باندل باید چه قرصی مصرف کرد ؟ کلا درمانش چیه ؟ ایا من این مشکلات رو در نوار قلبم دارم ؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      نوار قلب شما نرمال است...اگر علامتی ندارید نیاز به هیچ دارویی نیست
  • تصویر کاربرعسل پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 68مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر .
    ببخشید می خواستم بپرسم سوالها رو خود شخص اقای دکتر جواب میدن یا دکترهایی که باهاشون همکاری می کنند ؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      .
  • تصویر کاربرپری پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 80مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۲۸سالمه تریگلیسیرید۴۷۹است میخواستم بپرسم کدوم استاتی ن بهتر جواب میده
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      رزوواستاتین
  • تصویر کاربرآرام پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 69مشاهده پرسش
    سلام ارادتمند چند روزی هست در ناحیه قفسه سینه و بازو کمی درد دارم میخواستم ببینم خطرناکه گردن درد هم دارم ممنون
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      سلام بهتره برای بررسی یه نوار قلب بگیرین و به متخصص قلب مراجعه کنید.
  • تصویر کاربرجواد پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 73مشاهده پرسش
    پلاکت خون بند قبلاً 149هزار بوده الان شده 121هزار ایا خطر داره
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      مشورت با متخصص خون
  • تصویر کاربرمحمد پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 70مشاهده پرسش
    سلام
    حدود سه سال پیش دچار حمله قلبی شدم یک استنت در در رگ قلبم کار گذاشتند در حال حاضر داروهایم کم شده (کارودیلول ، اپلرنون ، لوزارتان ) از هر کدام یک عدد در روز مصرف میکنم و فشار خونم کنترل شده است برای قند خون هم متفورمین 500 و گلوریپا 10 مصرف میکنم میزان قند هم کنترل شده است دچار اختلال نعوظ هستم لطفا راهنمایی بفرمایید در ضمن در صورت استفاده از ویاگرا ، اگر تپش قلب زیاد یا فشار خون زیاد حادث شد اجازه دارم از قرص فشار خون یا متورال استفاده کنم؟ ۵۱ ساله هستم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      قرص ویاگرا فشار خون را کاهش می دهد...احساس گرمی در سر و صورت به دلیل گشاد شدن عروق است...داروی فشار و متورال مصرف نکنید...پروپرانولول می توانید مصرف کنید‌...
  • تصویر کاربرخضری پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 111مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر من پارسال تزریق ژل زانو داشتم بمدت دو ماه در بستر بودم از اون موقع متوجه واریس پا شدم ولی خفیف امسالم از پله افتادم دوتا از تاندون پام پارگی پیدا کرد بمدت سه هفته پا تو گچ بود ولی بدلیل اینکه پاهام رو ثابت نگه داشتم واریس یه خورده زیاتر شده ولی مدتیه قلبم ناخداگاه تیر می کشه نمودم حالا شما تشخیص بدید لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      سلام بهتره برای بررسی یه نوار قلب بگیرین و به متخصص قلب مراجعه کنید.
  • تصویر کاربرکسمایی پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 110مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من 38 سال دارم و حدود 43 روز که در ناحیه قفسه سینه سمت چپ و پشت و خود قلب و بعضی وقتها بی حسی و عدم حرکت دست چپ و درد پشت گردن و سر و بعضی وقتها احساس سنگینی در سمت چپ دارم.البته 6 سال پیش دکتر رفتم گفت افتادگی دریچه داری اما 3 هفته پیش رفتم دکتر اکو و تست ورزش انجام دادم گفت مشکلی نداری. البته در خانواده ما سابقه بیماری قلبی هست.
    سر درد و تزی سر و گاهی اوقات سبکی سر هم دارم.
    1. تصویر کاربرکسمایی
      من خیلی وقت سوال کردم. آقای دکتر کی جواب می دهند.
    2. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرابوالفضل پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 60مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 18 سالمه هموگلوبین 17.5 هماتوکریت 48
    Rbc 5.60
    فشارخون 11
    نرماله؟
    1. تصویر کاربرابوالفضل
      سیگارم هم اصلا نمیکشم
    2. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربرحسین پنجشنبه ۱۱ آبان ۲( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 67مشاهده پرسش
    سلام دکتر سه روز پیش فشار خونم بالا رفت رفتم دکتر اکو و نوار انجام داد توصیه به اسکن کرد لطفا تفسیر کنید من ۵۷ سالمه
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی
      باید ویزیت شوید...گرفتگی خفیف عروق قلبی در اسکن گزارش شده...ولب اینکه نیاز به آنژیوگرافی داشته باشید یا نه...نیاز به ویزیت و...//به طور کلی در این شرایط نیاز به آنژیوگرافی در اکثر اوقات نیست...
  • تصویر کاربررها دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 242مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.آقای دکتر من دچار حملات پانیک هستم به روانپزشک مراجعه کردم و در طول خواب دچار سنگینی قفسه ی سینه میشم و از خواب بیدار میشم.برایم قرص متورال ۵۰را تجویز کردند و مقدار مصرفی هم یک چهارم صبح ها و یک چهارم شبها فرمودند.ایا به مرور زمان مشکل من توسط این دارو حل میشه؟سپاس فراوان????????
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      احتمالا درد قلبی نیست و در زمینه اضطرابه که با درمان اضطراب بهتر میشه

      اما بهتره تست ورزش هم جهت بررسی کامل تر انجام دهید

  • تصویر کاربرورامینی دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 172مشاهده پرسش
    سلام . من دختر ۱۸ ساله هستم و تقریبا سه سال پیش دچار مشکلاتی مانند تپش قلب شدید، سیاهی رفتن چشم ، تنگی نفس و درد قفسه سینه شدم . به پزشک مراجعه کردم ، پرولاپس میترال تشخیص دادن و قرص متوپرولول تجویز کردن که نصف قرص صبح و نصف قرص شب مصرف کنم . مدتی منظم استفاده کردم ولی بعدا کمش کردم به طوری که فقط مواقع نیاز سراغش می رفتم . اخیرا حدود ۱۰ دقیقه بعد از مصرف قرص دچار تپش قلب شدید و افت فشار و نفس تنگی میشم و بعد از یک ساعت خوب میشم. این مشکلات ممکنه به دارو مربوط باشه ؟ چطور میشه این مشکلو حل کرد؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      ممکنه

       دارو را با دوز نصف ادانه بدید

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      و اگر بهتر نشدید با مدارک مراجعه کنید

  • تصویر کاربرمحمد سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 224مشاهده پرسش
    سلام.مادر من قرص لوزار و هیدروکلروتیازید۵۰ برای فشار خون استفاده میکنه و الان دکتربرای گشاد شدن دریچه قلبش متورال ۵۰ براش تجویز کرده آیا باهم مصرف کردن مشکل نداره؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      خیر مشکلی نداره

  • تصویر کاربرمحمد سه شنبه ۲۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 185مشاهده پرسش
    سلام.مادر من قرص لوزار و هیدروکلروتیازید۵۰ برای فشار خون استفاده میکنه و الان دکتر متورال ۵۰ براش تجویز کرده آیا باهم مصرف کردن مشکل نداره؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      خیر

  • تصویر کاربرعلی یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 157مشاهده پرسش
    سلام.میخواستم بدونم خوردن همزمان قرص متورال با قرص لوکرازید مشکلی به وجود میاره یانه...یا باید تنها یه قرص رو استفاده کرد...
    لطفاً پاسخ بدین...ممنون
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      خیر مشکلی نداره و میشه مصرف کرد

  • تصویر کاربرحسین یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190مشاهده پرسش
    سلام.من ۳۰سالمه و تقریبا‌۶ساله فشار خون بالا دارم.هفته ای ۱بار سردرد میگیرم و کل رگای گردن و پشت سرم دردمیگیره.چ قرصی مصرف کنم بهتره؟ مشکلی نداره سیستم بدنم فقط ارثیه!ممنون میشم راهنمایی کنین.درضمن گاهی وقتا متورال۵۰مصرف میکنم
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      اگر فشار خون اثبات شده دارید باید علل ثانویه فشار خون در شما بررسی شود

      برای سردرد حتما باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

  • تصویر کاربرمریم یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 207مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر نجفی.من خانم 52ساله هستم 18سال پیش ار این تنگی لوله حالب داشتم به علت داشتن فيبروز ودو مرتبه عمل کردم. تنگی بر طرف شد اما فيبروز دارم.4سال پیش ازین maرد کردم واز اون سال ماوراء نصف صبح می خورم سوالی که آشنا دکتر محترم دارم آیا مصرف ماوراء برای فيبروز بد است و باعث فعال شدن میشود.ممنون میشم جواب سوال بدهید.پایدار باشيد
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      به اورولوژیست مراجعه کنید

      در حوزه تخصص من نیست

  • تصویر کاربرمریم یکشنبه ۱ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205مشاهده پرسش
    سلام وقتون بخیر
    ببخشید من دو روز فشارم پایین بود و بی حال بودم درد قفسه سینه هم داشتم
    و بنده دچار افتادگی دریچه میترال هم هستن
    رفتم درمانگاه فشارم ۷ بود و بهم قرص متورال دادن از اونجایی که باعث کاهش فشار میشه من موندم که مصرف کنم یا نه
    خیلی ممنون میشم که بگین چیکار کنم
    دختر خانوم ۲۴ ساله هستم
    با تشکر
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      مصرف نکنید

      اگر اضطراب دارید به روانپزشک مراجعه کنید

      اگر بهتر نشدید جهت بررسی و معاینه و اکو مراحعه کنید

  • تصویر کاربرشیما جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 163مشاهده پرسش
    باسلام ایا مصرف روزانه نصف قرص متورال ۵۰ تاثیری روی فشارخون دارد ؟ فشارخون رو ممکن بیاره پایین؟ ۲۷ سالمه و به دلیل تپش قلب و افتادگی خفیف دریچه میترال پیخورم ممنون راهنمایی بفرماییید
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      بله

      بعنوهن داروی ضد فشار هم استفاده میشه اگرچه اثرش خفیفه

  • تصویر کاربررها جمعه ۱۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 127مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.وقتتون بخیر.آقای دکتر من دچار حملات پانیک هستم به روانپزشک مراجعه کردم و در طول خواب دچار سنگینی قفسه ی سینه میشم و از خواب بیدار میشم.برایم قرص متورال ۵۰را تجویز کردند و مقدار مصرفی هم یک چهارم صبح ها و یک چهارم شبها فرمودند.ایا به مرور زمان مشکل من توسط این دارو حل میشه؟سپاس فراوان????????
    1. تصویر کاربردکتر محمد حسین نجفی

      سلام

      بله احتمالش هست

      ولی اگر ادامه دهشت بهتره برای اطمینان تست ورزش انجام دهید

      اضطرابتون رو درمان کنید