Tuesday, March 29, 2022

نامه هاشم فرنوش به دادسرای انقلاب کرج درباره اقدامات غیرقانونی شیخ مصطفی رهنما / مراسم خاکسپاری هاشم فرنوش


هاشم فرنوش - در ٢ تیر ۱۳۶۰ در تهران تیرباران شد | خانه اسناد بهائی ...

iranbahaipersecution.bic.org

مراسم خاکسپاری هاشم فرنوش | خانه اسناد بهائی ستیزی در ایران







------------------------------------------------------------------------------------------

 Nadim Rahimi

نامه هاشم فرنوش به دادسرای انقلاب کرج درباره اقدامات غیرقانونی شیخ رهنما


 ۳۰ مهر ۱۳۵۹

محترماً تظلم و معروض میدارد : روز شنبه ۲۷ مهر ۱۳۵۹ آقای شیخ مصطفی رهنما به اتفاق چهار جوان مسلّح به بازرگانی و فروشگاه تدارک واقع در خیابان جمهوری طهران که سالهاست مرکز خرید و فروش لوازم دفتری و ماشینهای اداری از قبیل ماشینهای تحریر ، حساب ، فتوکپی ، پلی‌کپی ، فتو استنسیل ، ماشین صندوق و کاغذ و مرکب فتوکپی و پلی‌کپی می‌باشد مراجعه و بدون ارائۀ مستند قانونی ، منشی فروشگاه را در اطاقی محبوس ساخته و ضمن بازدید بدنی آنچه در جیب و کیف آنان بوده برداشته، از آن جمله سی هزار ریال وجه نقدی که در کیف منشی فروشگاه بوده تصاحب و اظهار داشته که این پول‌ها به علت اکتساب از فروشگاه بهائی نجس است. همچنین دو قطعه چک متعلق به این بازرگانی به مبلغ یک میلیون ریال از جیب جوانی دیگر که برای وصول وجه آن به فروشگاه مراجعه نموده بود تصاحب کرده، سپس به تفتیش و تجسس در اطاقها و کابینت‌های فروشگاه می‌پردازد و با باز کردن گاو صندوق فروشگاه کلیه اوراق بهادار و اسناد رسمی اعم از ملکی و تجاری را برداشته و با ارعاب و توهین به معتقدات نفوس یاد شدۀ در چنگال خویش ، دستور بردن و زندانی کردن دو مراجع به فروشگاه را در شب همان روز صادر مینماید که تا کنون خبری از آن‌ها در دست نیست .


اعمال غیر قانونی آقای شیخ رهنما به اینجا خاتمه نمی‌پذیرد بلکه با دستیابی به اوراق و دفاتر، آدرس انبار فروشگاه را کشف نموده ! پس از لاک و مهر کردن در ورودی فروشگاه به انبار و تعمیر‌گاه این بازرگانی مراجعه و با شکستن شیشه و قفل در ورودی ، به قول خویش به انبار مهمات و مواد منفجره! دست می‌یابد و روز بعد با افزودن بتعداد افراد مسلح خود و با آوردن وانت و کامیون کلیه کالاها و ماشین آلات و قطعات یدک را که بیش از دوازده ملیون ریال ارزش آن می‌باشد بانضمام کالاهای موجود در فروشگاه را دستور حمل میدهد که معلوم نیست به چه مکانی برده است .


آیا این اعمال ناروای آقای شیخ رهنما مخالف رضای حضرت خاتم الا‌نبیاء و ائمۀ هدی و حامیان شریعت غرّا نیست ؟


آیا این‌گونه حرکات نابجا مغایر با موازین شرعی و بر خلاف قانون اساسی جمهوری اسلامی که آزادی معتقدات و عدم تفتیش عقاید مصرحّ در آنست نمی‌باشد ؟


آیا این تعرضات و تجاوزات ناشی از اغراض شخصیه آقای شیخ رهنما و پاسدارانش که بکرّات در دل شبها به صورت محاصره و تهاجم به منازل بهائیان و تجسس و تفتیش آنان و ایجاد رعب و وحشت در قلوب اطفال معصوم و اعضای خانواده‌های بیشمار صورت گرفته سبب تلاشی جمع‌ها و نارضایی توده‌ها و سلب آسایش و امنیت عائله‌ها نمی‌گردد ؟


رجای واثق دارد که آن مقام محترم دستور عاجل و مقتضی صادر فرمایند تا افرادی ذی‌صلاح و بی غرض به عرایض اینجانب که در این جا به نهایت اختصار عنوان گردید رسیدگی نمایند و ضمن اعادۀ حیثیت اینجانب ، اموال برده شده را باز گردانند .


با تقدیم احترامات ،، 

هاشم فرنوش


چندی پیش در سایت خانه اسناد بهائی ستیزی در ایران به دنبال مظالمی که شیخ مصطفی رهنما قبل از فوتش بر جامعه بهائی کرج و اطرافش وارد کرد می گشتم که به سند زیر برخوردم که جناب هاشم فرنوش از اعمال شیخ رهنما به دادگاه انقلاب شکایت کرده بود و در سند دیگری که شکایت خانم گیتی جدی خواهر ژینوس خانم عزیز به دادگاه انقلاب بود ذکر شده بود که شیخ رهنما بدون داشتن مجوز قانونی با چند پاسدار به خانه آنها حمله کرده و در زیر زمین خانه آنها مایحتاج خانواده خواهرش را حتی شیر خشک طفل دو ماهه را به غارت برده بودند . 

اینها از جمله مظالمی بودند که ژینوس خانم عزیز در کنار همسرش و یا زمانی که او در زندان بود تحمل کرده بود .





خانم ژینوس جدی مصداق بارز «استقامت سازنده» بود زیرا به تقیه و ریا تن در نداد، و پس از اعدام همسر (به جرم عدم انکار عقیده به آیین بهائی) در تأسیس دانشگاه مکاتبه‌ای برای جوانان بهائی محروم از تحصیل مشارکت جست و تا واپسین دم حیات آزاده زیست


خانم ژینوس جدی مصداق بارز «استقامت سازنده» بود زیرا به تقیه و ریا تن در نداد، و پس از اعدام همسر (به جرم عدم انکار عقیده به آیین بهائی) در تأسیس دانشگاه مکاتبه‌ای برای جوانان بهائی محروم از تحصیل مشارکت جست و تا واپسین دم حیات آزاده زیست. «زمینی بود آسمانی گشت. جسمانی بود روحانی شد. ناسوتی بود لاهوتی گردید.» خاطرۀ محبت‌های ایشان کالنقش فی الحجر در خاطرم نقش بسته است. همسر ایشان، هاشم فرنوش، در بخشی از وصیت‌نامۀ خود می‌نویسد: «ژینوس عزیز هر طور است باید دلِ پاک و چون گُلش را قانع سازد که زوجش در حالی از او جدا شده که تمامی وجودش به یاد اوست.» امروز فراق عاشق و معشوق پایان یافت و حبیب دوباره به محبوب پیوست.



Saturday, March 19, 2022

تقدیم بیانیّۀ وعدۀ صلح جهانی، توسط سرکار خانم روحیّه ربّانی به دبیر کل سازمان ملل متحد خاویر پرز دکوئیار

در سال ۱۹۸۵میلادی، سرکار خانم روحیّه ربّانی، همسر ولی فقید امرالله شوقی ربّانی، و ایادی امرالله، «وعدهء صلح جهانی» را به دبیرکل سازمان ملل متحد خاویر پرز دکوئیار  تقدیم کرد. متن بیانیّه

این بیانیّه را بیت العدل اعظم که هیئت اداری بین المللی دیانت بهائی و جامعۀ بین المللی بهائی است، در اکتبر ۱۹۸۵میلادی، در شرف سال بین المللی صلح سازمان ملل متحد، منتشر کرد که خطاب «به اهل عالم» است و در بیش از ده سال گذشته، به بیش از ۱۶۰ نفر از سران ملل و دول تقدیم شده است.

  «وعدۀ صلح جهانی» پیش نیازهای اساسی برای تاسیس صلح جهانی و موانعی را که بر سر راه آن وجود دارد، بیان می کند.

«در نظر من صلح بین ادیان جهان، پیش نیاز صلح بین ملل است و از این پیش قدمی جامعۀ بهائی، جامعه ای که برای آن بیشترین احترام را قائلم، بسیار سپاسگزارم.»

هانس کونگ
متخصص تئولوژی کاتولیک

«ندای دعوت بهائیان به صلح در لحظۀ بحرانی و حسّاسی از تاریخ بشریت برمی خیزد. صلح در دنیای معاصر دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت و نیاز است. تمام رهبران و مردم جهان باید به این حقیقت پی برند و به بلوغی که دیانت بهائی برای دوران رشد بشر پیش بینی می کند، دست یابند.»




خاویر پرز دکوئیار از موفق‌ترین دبیران کل سازمان ملل متحد در طول ۲ دوره فعالیت خود محسوب می‌شود 1991 - 1982

در باره خاویر پرز دکوئیار

درباره خاویر پرز دکوئیار

تهران- ایرنا- خاویر پرز دکوئیار از موفق‌ترین دبیران کل سازمان ملل متحد محسوب می‌شود که در طول ۲ دوره فعالیت خود توفیق آن را یافت که در حل و فصل بسیاری از معضلات ریشه‌دار و ماندگار جهانی مانند مساله افغانستان، جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران و ... نقش مهمی را ایفا کند.

مردی جدی و آرام بود، می دانست که کیست و چه می خواهد، به گفتگوهای کوتاه، صریح و قاطع عادت داشت و به تصویری که همگان از او داشتند بی علاقه بود. احساس خودخواهی و شهرت طلبی در او وجود نداشت و تنها به پیشرفت کار دلباخته بود و به تشریفات بی اعتنایی نشان می داد و به واسطه همین شخصیتی هم که داشت چند بحران بین المللی رت مدیریت کرد؛ او خاویر پرز دکوئیار بود.

تولد و تحصیلات

خاویر فلیپه ریکاردو پرز دکوئیار دلا گوئرا در ۱۹ ژانویه ۱۹۲۰ میلادی برابر با ۲۸ دی ۱۲۹۸خورشیدی در لیما به دنیا آمد. اجدادش اسپانیایی بودند و در قرن ۱۷ میلادی به پرو مهاجرت کرده بودند. او چنان به زادگاهش دلبستگی داشت که در ۱۰ سالگی آرزو داشت که روزی شهردار لیما شود.  پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشگاه کاتولیک پرو شد و مدرک دانشگاهی خود را از آنجا کسب کرد.

ورود به عرصه سیاست

ورود دکوئیار به عرصه سیاست در ۱۹۴۰ میلادی بود؛ سالی که او وارد وزارت خارجه پرو شد و از ۱۹۴۴ میلادی به فعالیت دیپلماتیک پرداخت و تا ۱۹۴۶ میلادی در سفارتخانه های پرو در سوئیس، شوروی، لهستان، ونزوئلا و فرانسه مشغول به خدمت بود تا اینکه در همین سال به عنوان یکی از اعضای هیات پرو در سازمان ملل مشغول شد.

وی در ۱۹۷۱ نماینده دائم پرو در سازمان ملل منصوب شد و تا ۱۹۷۵ میلادی در این سمت ماند. در سال های۱۹۷۳تا ۱۹۷۴میلادی  با توجه به عضویت کشورش در شورای امنیت در شورا توانست نقش بارزی در بحران قبرس ایفا کند و نماینده دبیر کل در قبرس شود. در ۱۹۷۹ میلادی به عنوان نماینده ویژه دبیرکل در مورد وضعیت افغانستان منصوب شد و در ۱۹۸۱ میلادی سکان هدایت وزارت خارجه پرو در دست گرفت اما همچنان به وظایف نمایندگی خود از طرف دبیرکل ادامه می داد.

دور اول دبیرکلی سازمان ملل

دکوئیار در ۱۹۸۲ میلادی به دبیر کلی سازمان ملل متحد انتخاب شد؛ دوره ای که همه امیدها به او بود اما سال اول دبیر کلی اش چندین اتفاق افتاد که جهان را درگیر خود کرد که از جمله می توان به این موارد اشاره کرد:

-حمله شوروی به افغانستان باعث سرخوردگی آمریکا و دیگر کشورها به سازمان ملل شده بود.

-اسرائیل در دسامبر ۱۹۸۱ میلادی جولان را رسماً ضمیمه خاک خود کرده بود و در جنوب لبنان تنش شدیدی به وجود آمده بود. جناح هایی در اسرائیل بودند که می خواستند یکبار و برای همیشه حسابشان را با ساف که در جنوب لبنان مستقر شده بودند، تسویه کنند.

-اسرائیلی ها در ۶ ژوئن ۱۹۸۲ میلادی به بهانه طرح ترور سفیرشان در لندن و درگیری های پراکنده در جنوب لبنان و شمال اسرائیل، به جنوب لبنان حمله کردند و در ۱۰ ژوئن به نزدیکی نیروهای سوریه ای مستقر در لبنان رسیدند.

به همین دلیل هم دکوئیار در ۱۳ مارس ۱۹۸۴ میلادی پیشنهاد کرد که برای حل معضل خاورمیانه یک کنفرانس جهانی تشکیل شود. وی در این پیشنهاد اظهار داشت که در پنجم ژانویه از رئیس شورای امنیت خواسته است که این کشورها و مقامات می توانند به این کنفرانس دعوت شوند؛ یعنی ۱۵ عضو شورای امنیت و کشورهایی مانند اسرائیل، اردن، لبنان، سوریه و ... که مستقیماً در این مسئله درگیر هستند.

وی در مورد مسئله فلسطین رویکرد مثبتی داشت و در خاطراتش چنین عنوان می کند: پیش از آنکه دبیر کل سازمان ملل شوم سازمان آزادیبخش فلسطین از سوی مجمع عمومی به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین شناخته شده بود. بنابر این بر خود فرض می دانستم روابطی سازنده با ساف ایجاد کنم به این امید که چنین ارتباطی بتواند به صلح و آشتی در خاورمیانه بیانجامد. در زمانی خیلی کوتاه پس از دبیر کلی ام نامه ای برای رئیس ساف یاسر عرفات فرستادم و آرزو کردم او بداند هر آنچه را شخصا بتوانم در راه توفیق فوری و اجماع خاورمیانه انجام خواهم داد. به او نوشتم که متقاعد شده ام که چنین توافقی باید برای تامین همه حقوق قانونی و پایمال شده مردم فلسطین حاصل شود و ابراز امیدواری کردم که در تماس نزدیک باقی بمانیم. این امید بیشتر از آن چیزی بود که به دست آمد.

دوره دوم دبیر کلی سازمان ملل

دکوئیار در ۱۹۸۶ میلادی برای بار دوم و به مدت پنج سال دیگر به عنوان دبیر کل سازمان ملل متحد انتخاب شد. خود وی در کتاب خاطراتش در مورد علت کاندیداتوری دور دوم دبیر کلی می نویسد: همسرم به دلیل ناراحتی قلبی ام در مقابل دومین دوره انتخاب من موضع مخالف داشت اما ناراحتی ام رو به بهبود بود و سه دلیل عمده باعث شد تا دوباره کاندیدای پست دبیرکلی شوم: ۱-واقعیت این بود که سازمان ملل در وضعیت خطرناکی قرار داشت و به ورشکستگی نزدیک بود. این به نظر من عهد شکنی بود که موضع را پی نگیرم و آن را به شرایط معقول هدایت نکنم. ۲- از حمایت اعضاء دائم شورای امنیت برخوردار بودم و این می توانست دستمایه ی کار من باشد. ۳-از نفوذ عوامل ایدئولوژیکی در روابط بین الملل کاسته و بر نفوذ عوامل اقتصادی و اجتماعی افزوده شده بود و نیاز به گسترش همکاری های همه جانبه بین کشورها روز به روز نمایان تر می شد. هنگامی که جنگ سرد با فروپاشی دیوار برلین به یک پایان نمادین نزدیک می شد، زوال آن نخست در سازمان ملل جلوه گر شد و طی آن آمریکا و شوروی همکاری هایی را در شورای امنیت آغاز کردند. به هرترتیب او بار دیگر دبیرکل سازمان ملل شد تا مهمترین مسایل پیش رویش جنگ رژیم بعث علیه ایران و مساله افغانستان باشد.

حل مساله افغانستان

یکی از مسائل مهم این زمان دبیر کل سازمان ملل حضور نظامی شوروی در افغانستان بود. به همین دلیل دکوئیار مذاکراتی را که از ۱۹۸۰ میلادی کورت والدهایم تحت سمت نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل، شروع کرده بود، را ادامه داد تا اینکه تلاش هایش در دوره دوم دبیر کلی خود به ثمر نشست.

در دوره دوم دبیرکلی دکوئیار بر سازمان ملل جریان گفتگو های مسئله افغانستان در ژنو آغاز و۶ سال ادامه پیدا کرد و در نهایت به تنظیم قراردادهای ژنو انجامید. گفتگوهای ژنو میان اتحاد جماهیر شوروی (سابق)، افغانستان، پاکستان و آمریکا تا ۱۹۸۶ میلادی ادامه پیدا کرد و منتهی به امضاء چهار سند شد که به قراردادهای ژنو معروف شده است. قراردادهای ژنو در ۱۴ آوریل ۱۹۸۸ میلادی به امضاء نمایندگان چهار کشور مذکور رسید.

جنگ تحمیلی

یکی از دیگر مسائل مهم دوره دبیرکلی دکوئیار، آتش جنگ میان رژیم بعث و ایران بود که شعله ور شده بود. به همین دلیل او تلاش بالایی برای کاهش تنش میان ۲ کشور کرد. خود وی در این مورد می گوید: جنگ طولانی بین ایران و عراق که بهتر است آن را تهاجم عراق به ایران بنامیم یکی از وقایع تلخ دوران مسوولیت اینجانب بود و هر روز اخبار ناگواری از تلفات و صدمات این جنگ به من می رسید و من مسوولیت ویژه ای بر شانه خود احساس می کردم که برای پایان دادن به این مناقشه تلاش کنم اما می دانید که همه چیز در اختیار سازمان ملل و دبیرکل نبود.

بنابراین دکوئیار تلاش های زیادی برای استقرار صلح انجام داد تا اینکه سرانجام ایران در ۲۶ تیر ۱۳۶۷ خورشیدی رسماً به دکوئیار اطلاع داد به منظور جلوگیری از کشت و کشتار، استقرار عدالت و برقراری صلح در منطقه و جهان، قطعنامه ۵۹۸ را می‌پذیرد. دکوئیار ‌ ۹ روز پس از اعلام رسمی ‌ایران مبنی بر پذیرش قطعنامه در فاصله چهار تا ۲۶ مرداد ۱۳۶۷ خورشیدی ۹ بار با وزیر امور خارجه ایران و ۶ بار با نماینده عراق برای تعیین نحوه اجرای قطعنامه ملاقات کرد.

در جریان یکی از همین سفرها یعنی ‌در روز ۱۷ مرداد همان سال هنگامی‌که دکوئیار برای انجام گفتگوهای سرنوشت‌ساز در مورد خاتمه جنگ تحمیلی عازم دیدار با وزیر امور خارجه ایران بود، در آسانسور آسمانخراش ساختمان سازمان ملل گیر کرد. آسانسور که در حال بالارفتن به سمت طبقه ۳۸ محل دفتر دبیرکل بود ناگهان به طبقه زیر سقوط کرد و در یک و نیم متری زیر زمین متوقف شد. با تلاش زیاد مقامات امنیتی، دبیرکل از آسانسور سالم بیرون آمد. وی هنگام رهایی از شر آسانسور به خبرنگاران گفت: بن بست مذاکرات صلح جنگ بین ایران و عراق برطرف شده در حالی که خود من در حال به بن بست رسیدن بودم.

در جریان همین مذاکره برای صلح بود که دکوئیار طی یک سفر به ایران با آیت الله خامنه ای رئیس جمهوری وقت ایران دیدار کرد. در همین دیدار آیت‌الله خامنه‌ای هم به نقد عملکرد سازمان ملل در موضوع جنگ پرداختند و هم مهمترین دغدغه نظام و ملت ایران یعنی تعیین متجاوز جنگ و محاکمه آن را اعلام کردند. از این رو تنها فرمولی که از نظر ایشان می‌توانست مورد قبول ملت ایران باشد، فرمولی بود که در آن تنبیه متجاوز پیش‌بینی شده باشد. آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار از منطق ملت، به دبیرکل سازمان ملل گفتند؛ یعنی ملتی سرسخت و مبارز و مؤمن که هرگز تسلیم فشار نخواهند شد.

دکوئیار در دسامبر ۱۹۹۱ میلادی با ارائه گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل به صراحت از عراق به عنوان آغاز کننده جنگ علیه ایران نام برد. او پس از اعلام تاریخ آتش‌بس طی مصاحبه‌ای در مقر سازمان ملل اعلام داشت: اگر جایزه صلح نوبل امسال به خاطر دست یافتن به آتش‌بس در جنگ به این سازمان جهانی تعلق گیرد، مایه خشنودی فراوان خواهد بود. وی نقش خود را در دستیابی به صلح اندک جلوه داد و تاکید کرد: این یک پیروزی بزرگ برای دو کشور و سازمان ملل بود نه موفقیت شخصی برای من. از وی سئوال شد که آیا وی هرگز موفقیت دیپلماتیک بزرگتر از این داشته است؟ وی پاسخ داد: شاید نه؛ ولی این مهم نیست. این یک موفقیت شخصی نبود. این موفقیتی برای طرف‌های درگیر، برای شورای امنیت و برای سازمان ملل بود. از وی مجددا سئوال شد: آیا در جریان مذاکرات اخیر وی هرگز دچار یاس و ناامیدی شده یا نه؟ وی تاکید کرد: نه یک بار، بلکه چندین بار، ولی من ناامیدی‌هایی را که گهگاه داشتم می‌بایستی از شما پنهان می‌کردم.

دکوئیار به دلیل پراکندگی جغرافیایی چالش‌های جهانی در دوران دبیر کلی‌اش، به شوخی خودش را «رئیس دنیا» می‌نامید تا اینکه پس از پایان دوره دوم دبیر کلی برای این سمت شرکت نکرد زیرا خود وی در کتاب خاطراتش می نویسد: بسیاری از اعضای شورای امنت از من خواستند که برای مدت ۲ سال دیگر بمانم، بوش پدر نیز با من بحث می کرد تا اینکه برای دور سوم نیز راضی شوم. به دلیل خستگی شانه هایم از کشیدن این بار نبود که نپذیرفتم بلکه به دلیل کلمات انجیل بود که تاکید می کند: برای هر چیزی فصلی است. حداکثر فصل موفقیت دبیر کل نیز نمی تواند بیش از ۱۰ سال باشد. بعد از همه اینها، موضوع این نیست که چه رکورد خوبی از خود به جا می گذاری، صدای تازه و چشم اندازی دیگر مورد نیاز است.

پس از دبیر کلی

وی پس از پایان دبیرکلی در ۱۹۹۵ میلادی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری پرو در برابر آلبرتو فوجیموری شکست خورد. او بعدها به عنوان نخست وزیر و وزیر امورخارجه پرو در فاصله بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ میلادی خدمت کرد و در سپتامبر ۲۰۰۴ میلادی به عنوان سفیر پرو در فرانسه منصوب شد.

درگذشت

دبیر کل پیشین سازمان ملل در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۰ میلادی ۱۰۰ ساله شد و متصدیان کنونی این سازمان برای او جشن تولد درخوری برگزار کردند. آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در آن مراسم گفت که فعالیت‌های خاویر پرز دکوئیار نه تنها نقش سازمان ملل را پررنگ ساخت، بلکه «کل حیات سیاسی جهان در قرن بیستم» را تحت تأثیر قرار داد. سرانجام این سیاستمدار کهنه کار پرویی در چهارم مارس چشم از جهان فروبست.

ویژگی های بهترین ماء الشعیر چیست؟



Friday, March 18, 2022

متن وعدۀ صلح جهانی

«اصلاح و راحت ظاهر نشود، مگر به اتّحاد و اتّفاق.» - حضرت بهاءالله

صلح عمومی 

وعدۀ صلح جهانی

در آبان ۱۳۶۴ ه.ش. (اکتبر ۱۹۸۵میلادی) بیت العدل اعظم پیامی خطاب به عموم اهل عالم با موضوع صلح عمومی و با عنوان «وعدۀ صلح جهانی» منتشر نمودند. در این قسمت، متن کامل این بیانیه در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد.



Saturday, March 5, 2022

دلیل حمله روسیه به اوکراین و چرائی آن...


Rahaie

دلیل حمله روسیه به اوکراین و چرائی آن...


برای دانستن این‌که چرا اوکراین این‌قدر اهمیت دارد نکات ذيل را ملاحظه فرمائيد :


- اوکراین دومین کشور بزرگ اروپا از نظر مساحت (پس از روسیه) بوده و و دارای جمعیت بیش از 40 میلیون نفر است (بیشتر از لهستان) هست؛


- دارای رتبه نخست در ذخایر تثبیت شده قابل بازیافت اورانیوم در اروپا می‌باشد؛


- اوکراین دومین کشور در اروپا و دهمین کشور در جهان از نظر ذخایر اثبات شده سنگ معدنی تیتانیوم هست؛


- اوکراین دومین کشور جهان از نظر ذخایر کشف‌شده منگنیز هست (2.3 میلیارد تن یا 12 درصد از کل ذخایر جهان)؛


- دومین ذخایر بزرگ سنگ آهن در جهان در اوکراین قرار دارد (30 میلیارد تن)؛


اوکراین رتبه دوم در اروپا را از نظر ذخایر سنگ معدنی جیوه در اختیار دارد؛

اوکراین رتبه سوم را در اروپا و مقام سیزدهم را در جهان، در ذخایر گاز شیل (22 تریلیون متر مکعب) دارد؛


- اوکرین از نظر ارزش کل منابع طبیعی، چهارمین کشور ثروت‌مند جهان است؛


- اوکراین رتبه هفتم جهان را در ذخایر زغال سنگ (33.9 میلیارد تن) در اختیار دارد؛


- اوکراین یک کشور مهم کشاورزی است و از نظر مساعت اراضی زراعتی، رتبه نخست را در اروپا دارد؛


- اوکراین رتبه سوم در جهان از نظر مساحت خاک سیاه (25 درصد از کل جهان) را در اختیار دارد؛


- اوکراین بزرگ‌ترین صادر کننده گل آفتاب‌گردان و روغن آن در جهان است؛


- اوکراین دومین کشور تولید کننده جو و چهارمین کشور بزرگ صادر کننده جو در جهان است؛


- اوکراین سومین کشور تولید کننده و چهارمین کشور بزرگ صادر کننده ذرت (جواری) در جهان است؛


- اوکراین چهارمین کشور تولید کننده کچالو (سیب زمینی) در جهان است؛


- اوکراین پنجمین کشور تولید کننده چاودار در جهان است؛


- اوکراین پنجمین کشور در تولید زنبور عسل (75 هزار تن) در جهان است؛


- اوکراین هشتمین کشور در صادرات گندم، نهمین کشور بزرگ در تولید و صادرات تخم مرغ، و شانزدهمین کشور بزرگ در صادرات پنیر در جهان است؛


- اوکراین به تنهایی می‌تواند نیازمندی غذایی 600 میلیون نفر از جمعیت جهان را تامین کند؛


- اوکراین یکی از کشورهای مهم صنعتی در جهان است؛ طوری‌که:

- بزرگ‌ترین کشور جهان در تولید آمونیاک، دومین کشور اروپایی و چهارمین کشور بزرگ جهان در سیستم خطوط لوله گاز طبیعی است؛


- اوکراین سومین کشور در اروپا و هشتمین کشور در جهان از دید ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های اتمی است؛


- اوکراین در رتبه سوم در اروپا و یازدهم در جهان از نظر طول شبکه ریلی است (21 هزار و 700 کیلومتر)؛


- اوکراین پس از آیالات متحده و فرانسه، سومین کشور جهان در تولید تجهیزات مکان‌یابی و جهت.

باسپاس 🙏